2013. június 4., kedd

Kínai stílusú munkaszüneti nap időzítés - FAIL

Komolyan már majdnem szégyellem magam amiért ilyen sok posztban oltok valakiket, de tehetek én róla, hogy az emberek tök hülyék? Ezúttal a címnek megfelelően a kínaiak kapnak.

Figyelmesek lettünk már korábban arra, hogy a kínaiaknál kicsit érdekesen megy a munkanapok és az ünnepnapok beosztása. Először is ugye sírnak, hogy mennyire kevés az évi szabadnap. Pár napot kapnak csak, ami tényleg kevés, viszont figyelembe kell venni, hogy például kínai újévkor meg egykét ilyen extrább eseménynél mindig jópár napjuk van (nem tudom pontosan mennyi, sok és kész), szóval összességében nem járnak rosszul. Ezen kívül pedig minden áldott hónapban van valami hülye ünnepük (nagy ritkán átfedéssel a világ többi részén lévő ünnepekkel), amikor napokig szünet van, de persze ezt ők nagyon cáfolják. Pedig tényleg mindig van valami! És ami még nagyon fontos: a kínaiaknál nincs olyan, hogy egy munkanap marad csak el, mert az akkor nem is ünnep, hanem általában 3 nap marad el egyben, ennek viszont ára van...

1. példa
Május 1. idén szerda volt. Normális ember mit mond? "Jeeeeee, hét közepén lesz egy nap pihi, mekkora királyság!". Kínai mit mond? "Dolgozzunk előtte héten hétfőtől vasárnapig, utána pedig legyen 3 nap leállás".

2. példa
Dragonboat Festival, június 10. hétfő. Normális ember mit mond? "Lesz egy hosszú hétvégénk." Kínai mit mond? "Dolgozzunk előtte héten hétfőtől vasárnapig, utána pedig legyen 3 nap leállás".

A véleményem az egészről:



Ja, egyelőre kemények vagyunk, egyetemistaként megtehetjük, hogy bemutatunk nekik és nem megyünk suliba. Ha meló lesz, akkor pedig... csodás lesz.

Ezt a posztot a Kínai Kommunista Párt támogatta. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése